Kunstenaar:Robertson, Suze

Poort te Harderwijk (Op Kunstb 1961)

Artikelnummer: CO 753.002

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Suze Robertson genaamd Poort te Harderwijk opgenomen in jaargang 1961 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

diep-, hoogdruk, offset

Samenstelling collectie

, ,

Uitgever

Vindplaats origineel

Robertson, Suze

Suze Robertson [naamvarianten: Suze Bisschop-Roberson, Suzanne Robertson; signeerde vaak als Suze Robertson en monogrammeerde als SR (ineen)] werd op 17 december 1855 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 18 oktober 1922. Zij was getrouwd met de kunstschilder Richard Bisschop en was de grootmoeder van de kunstenares Suzane Eckhart en de moeder van Sara Bisschop. Zij volgde kunstzinnige opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag, (leerlinge van de damesklas en de cu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Robertson, Suze.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Poort te Harderwijk (Op Kunstb 1961)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.