Kunstenaar:Gestel, Leo

Portret en demi-profil

Artikelnummer: CO 096.016
Onderwerp:

Met slechts een pijpje houtskool en een ‘uitwrijfdoekje’ of misschien wel gewoon met de muis van zijn eigen hand vermoedelijk op zeer jonge leeftijd  (gezien zijn ‘keurige’ signatuur met de toch al zo voor hem kenmerkende ‘L’) door Leo Gestel getekend. Toen al wist hij accenten door wat wild te wrijven aan te brengen om een vooralsnog onbekend manspersoon krachtig te portretteren. Toch valt hier al – zij het in rudimentaire vorm – zijn latere zo kenmerkende stijl te herkennen.

Afmetingen 22.5 × 33 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Samenstelling collectie

Signatuur

l.o., naam voluit

Tekening

houtskool

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Gestel, Leo

Leo Gestel (naamvariant: Leendert Gestel; monogrammeerde als L.G., LG dooreen of G ) werd op 22 ovember 181 geboren in Woerden als oudste van een gezin van zeven kinderen. Na een langdurig ziekbed overleed Gestel op 26 november in 1941 op 60-jarige leeftijd in Hilversum. Zijn vader, Willem Gestel (1853-1952), was huisschilder en directeur van de Woerdense Avondteekenschool, en na zijn pensionering in 1928 een verdienstelijk amateurschilder. Leo werd door hem opgeleid voor de lagere akte ha...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Gestel, Leo.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Portret en demi-profil'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.