Kunstenaar:Smith, Arnold

Portret Jan Kagie

Artikelnummer: CO 868.001

Hier zien we een door Arnold Smith geportretteerde Johannes Leonardus (Jan) Kagie jr. [(2-10-1907 – 31-12-1991) was destijds een bekende Nederlandse schilder en tekenaar en zoon van Johannes Leonardus Kagie (1885-1960) die zijn eerste en enige leraar was en dus feitelijk autodidact. Nog voor de Tweede Wereldoorlog trok Jan naar het Noordoosten van ons land waar hij in contact kwam  met collega’s van de De Ploeg. Later richtte hij samen met onder andere Reinhart Dozy, Anton Heyboer en Hein Kray in 1946 ‘De Drentse Schilders’ op]. Kennelijk was Arnold Smith zeer onder de indruk van het werk van Jan Kagie ofschoon het destijds niet ongebruikelijk was dat kunstenaars elkaar portretteerden.

Afmetingen 13.5 × 28.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Smith, Arnold

Arnold Smith (naamvarianten: Gerhard Pieter Christiaan Smith, Gerhard Arnold Christiaan Smith, G. Arn. Smith; signeerde zowel als Arn. Smith als met Gerhard Pieter Christiaan Smith) werd op 10 juni 1905 in Den Haag geboren en overleed op 13 januari 1995, eveneens in Den Haag. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was er onder andere leerling bij Henk Meijer (1884-1970). Later was hij zelf weer leraar van onder andere Theo Bit...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Smith, Arnold.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Portret Jan Kagie'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.