Kunstenaar:Damave, Poppe

Portret onbekende jonge man

Artikelnummer: CO 567.003
Onderwerp:

Een onbekende jonge man karakteristiek vastgelegd door de vaardige tekenhand van de bekende illustrator en kunstenaar Poppe Damave. Helaas is niet bekend wie deze persoon is. Er lijkt op het eerste gezicht sprake van een voorstudie voor een later werk. Hoe langer je echter naar deze tekening kijkt, valt het steeds nadrukkelijke op dat er erg veel aandacht (onder andere het met zacht kleurpotlood leggen van accenten) aan details (zie de oogkassen) wordt besteed. Dus toch geen voorstudie? Als iemand deze persoon herkent, kan de vraag ‘schets’ of ‘eindproduct’ wellicht alsnog worden beantwoord.

Afmetingen 20.5 × 26 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Tekening

(conté)potlood, ingekleurd

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., slecht- / on(leesbaar)

Stijl

Vindplaats origineel

Damave, Poppe

Poppe Damave (naamvarianten: Poppo Hermannes Damave, Poppo Hermanus Damave) werd 21 januari 1921 in Groningen geboren en overleed op 18 augustus 1988 in Bonn. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem (5 jaar tekenschool waarvan 3 jaar bij Henri Frédéric Boot). Daarnaast kreeg hij ook les van Adrianus Johannes Grootens. Zelf werd hij op latere leeftijd leraar van Hans Broekhuizen en Rob Clous. Tijdens zijn werkzame periode zwierf hij zo ongeveer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Damave, Poppe.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Portret onbekende jonge man'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.