Kunstenaar:Meijer, Henk

Portret onbekende man

Artikelnummer: CO 083.002
Onderwerp:

Een zeer trefzeker getekende onbekende man. De vraag is natuurlijk altijd weer bij het aanschouwen van een portettekening: wie is deze persoon? Wellicht is er sprake van een (oefen)portret dat Meijer maakte voor een latere olieverf. Maar los van het doel van deze tekening stellen we vast dat Henk Meijer ook een groot tekentalent had. Mogelijk fungeerde dit ‘eigen’ werk van Henk Meijer als één van de vele voorbeelden die hij als tekenleraar tijdens het lesgeven gebruikte.

Afmetingen 24 × 32 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Samenstelling collectie

Genootschap

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Tekening

(conté)potlood

Stijl

Vindplaats origineel

Meijer, Henk

Henk Meijer (naamvariant Henk Meyer, Hendrik Meijer, Hendrik Meyer; monogrammeerde als HM of M of  HM zowel aaneen of los) werd op 22 december 1884 in Groningen geboren en overleed op 22 februari 1970 in Wassenaar. Hij volgde opleidingen aan de Academie Minerva in Groningen en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Henk Meijer was leerling bij Bernardus Bueninck, Antoon Derkinderen, Ferdinand Oldewelt en Dirk de Vries Lam. Later werd hij zelf leraar aan de Rijksakademie v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Meijer, Henk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Portret onbekende man'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.