Portret onbekende vrouw

Artikelnummer: CO 125.004
Onderwerp:

Over vaklieden gesproken! Ofschoon niet bekend staand als portrettist, blijkt dat hij ook het portretteermetier perfect beheerst. Uiteraard kennen we van Piet van der Hem vele sport-, spot- en politieke tekeningen, dus geen enkele twijfel over zijn tekenkwaliteiten als zodanig. Wellicht betrof deze tekening eerder een artistieke oprisping of grap dan een serieuze poging een vriend of kennis te portretteren. Mogelijk is het een oefenschets als voorloper voor één van zijn vele wel gepubliceerde tekeningen. Evenmin is bekend wie op deze tekening staat uitgebeeld.

Afmetingen 18 × 19 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Tekening

(conté)potlood

Stijl

Vindplaats origineel

Hem, Pieter van der

Piet van der Hem (naamvariant: Pieter van der Hem; signeerde met P. van der Hem of monogrammeerde als PVDH) werd op 9 september 1885 in Wirdum geboren en overleed op 24 april 1961 in Den Haag. Piet van der Hem volgde opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers, de Kunstnijverheidsschool Quellinus en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten allen in Amsterdam. Daarnaast kreeg hij les van August Allebé, Jan Bubberman, Pieter Dupont, George Sturm en Nicolaas van der Waay. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hem, Pieter van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Portret onbekende vrouw'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.