Kunstenaar:Dongen, Kees van

Portret Roppoport (Op Kunstb 1959)

Artikelnummer: CO 390.005
Onderwerp:

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Kees van Dongen genaamd Portret Roppoport  opgenomen in jaargang 1959 van Openbaar Kunstbezit.

Diversen

kopie

Genootschap

,

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

Stijl

Uitgever

Dongen, Kees van

Kees van Dongen (naamvariant: Cornelis Theodorus Maria van Dongen signeerde met 'van Dongen' en monogrammeerde met VD of V.D. maar ook wel met DV) werd op 26 januari 1877 in Delfshaven geboren en overleed op 28 mei 1968 in Monte Carlo. Hij was een broer van Jan van Dongen en eerst gehuwd met Augusta Preitinger en later samenwonend met Jasmy Jacob. Aanvankelijk Nederlander naturaliseerde hij later tot Fransman. Hij volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dongen, Kees van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Portret Roppoport (Op Kunstb 1959)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.