Portret van Annette

Artikelnummer: COL 429.002

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van Alberto Giacometti weliswaar na zijn dood in 1966 – kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten (en zelfs in twee talen; zie CO 429.002B) deze werden beide uitgegeven door Edito Service SA, Italië. Een terecht initiatief, want dit fraaie werk van zijn voormalige vrouw Annette boeit nog steeds. De oorspronkelijke olieverf bevindt zich in het Kunstmuseum, Basel.

Afmetingen 10.5 × 15 cm
(Ansicht)kaart

kleur, kunstkaart (FR), kunstkaart (NL)

Overig
Samenstelling collectie

Ansichtkaartcode

,

Signatuur

geen

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Giacometti, Alberto

Alberto Giacometti werd op 10 oktober 1901 in Borgonova (kanton Stampa) geboren en overleed op 11 januari 1966 in Chur (Zwitserland). Hij was de zoon van de impressionistische schilder Giovanni Giacometti en de oudere broer van zowel Diego Giacometti als Bruno Giacometti (de architect). Alberto volgde opleidingen aan l' Ecole des Beaux Arts in Genève, aan de Académie de la Grande Chaumière in Parijs en aan l' École normale d'enseignement du dessin in Parijs. Daarnaast was hij ook leerling ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Giacometti, Alberto.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Portret van Annette'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.