Kees Spijkervet

Artikelnummer: p12 309.001
Onderwerpen: ,

Veel van de topstukken in ons bezit kregen dit predicaat vanwege de combinatie ‘buitengewone kwaliteit’ in combinatie met ‘kostbaar’ of ‘uniek’. Dit werk vormt daarop een uitzondering. Ofschoon de aquarel van zeer hoge kwaliteit is, is het predicaat topstuk vooral gebaseerd op de uniciteit van de persoon van Kees Spijkervet als zodanig. Elke stad – ook Dordrecht – heeft en had zo zijn bijzondere kostgangers. Maar Kees Spijkervet was meer dan een bijzondere kostganger, hij is bij vrijwel iedere oudere Dordtenaar bekend als DE zwerver. Alleen al om die reden zou je hem bijna de titel van ereburger van onze stad gunnen.

Afmetingen 35 × 41 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Stijl

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Vindplaats origineel

Randwijk, Hendrik van

Hendrik van Randwijk werd op 7 maart 1883 in Dordrecht geboren en overleed in Rotterdam op 4 maart 1919. Hij volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam waar hij leerling was bij Johan Hendrik van Mastenbroek. Van Randwijk werkt zowel in Dordrecht als in Rotterdam als kunstenaar. Van Hendrik van Randwijk zijn vooral portretten en stillevens bekend. Hij was lid van het Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Vermeld in Scheen.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Randwijk, Hendrik van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Kees Spijkervet'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.