Kunstenaar:Hendriks, Arend

Portretten clowns

Artikelnummer: CO 565.008

Portrettekenen is al lastig en vereist veel traditioneel vakmanschap maar een combinatie van portretteren en etsen zijn vaardigheden die maar weinig grafici-tijdgenoten van Arend Hendriks onder de knie hebben. We denken dan in de eerste plaats aan Jan Veth maar die verdiende vooral zijn sporen als lithograaf-portrettist. Weinig nog levende kunstenaars (en dan doelen wij hier op kunstenaars van rond het 2de millennium) wagen zich aan grafisch portretteren.
Deze ets uit 1927 stelt de Fratellini-broers voor (Albert – Paul – François).

Afmetingen 28.8 × 14.3 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(droge naald)ets

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Hendriks, Arend

Arend Hendriks werd op 31 oktober 1901 in Amsterdam geboren en overleed op 28 oktober 1951 in Wassenaar. Hij volgde een opleiding aan de Rijkskweekschool in Haarlem tot onderwijzer incl. de opleiding LO tekenen. Ook volgde hij daarna nog een MO-opleiding Tekenen aan het Haagse Teekeninstituut. Maar primair was hij als kunstenaar vooral autodidact. Wel was hij een tijdje leerling bij Marinus Arend van Heuven. Hendriks werkte als kunstenaar in zowel Amsterdam als Haarlem, Den Haag, Wassen...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hendriks, Arend.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Portretten clowns'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.