Kunstenaar:Groenestein, Jan

Portret van een meisje

Artikelnummer: CO 741.005
Onderwerp:

Portrettekenen vormde naast andere traditionele vakken als kleurenleer aanvankelijk op kunstacademies zo ongeveer het hart van de opleiding. En naar nu blijkt, bestaat er een onomstotelijk verband tussen de vaardigheid van de vrije kunstenaar als (portret)tekenaar en de kwaliteit van zijn andere werk. Wellicht zou een tekentoets voor kandidaten tijdens toelatingsprocedures voor elke kunstacademie een meer significante rol dienen te spelen dan tot nu toe. Jan Groenestein zou in ieder geval met vlag en wimpel door zo’n toets zijn gekomen.

Afmetingen 13.5 × 28.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Groenestein, Jan

Jan Groenestein (naamvariant: Johannes Maria) werd op 4 oktober 1919 in Amsterdam geboren en overleed op 27 november 1971 eveneens in Amsterdam. Groenestein volgde opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers in Amsterdam en aan de Rijsakademie van Beeldende Kunsten eveneens in Amsterdam. Hij was onder andere leerling bij Kuno Brinks, Heinrich Campendonk en Gé Röling. Leerlingen van hem waren onder andere Florette Horninge-Jacobs en Jo Konijnenburg-de Groot (als leraar bij...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Groenestein, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Portret van een meisje'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.