Portret van zijn tweede vrouw Greet van Cooten

Artikelnummer: p19 527.013
Onderwerp:

Deze litho vertegenwoordigt Jan Sluijter Sr. in al zijn kwaliteiten (van begaafd graficus tot zeer getalenteerd tekenaar). De bescheiden Sluijters Sr.-verzameling van Caput Ovis (variërend van jeugdwerken tot boekillustraties en van postzegelontwerpen tot maatschappij-critische tekeningen voor kranten) vormen desondanks een goed beeld van de veelkunner Sluijters. Geen wonder dat zijn zoon Sluijters Jr. in de voetsporen van zijn vader trachtte te treden maar dan wel met minder maatschappelijk succes ondanks zijn talent.
Sluijters Sr. is zeker representatief voor de commerciële ambities die binnen Pulchri Studio in zijn tijd opgeld deden. Want niet alleen Sluijters maar ook veel van zijn collegae waren niet te beroerd om hun talenten ter beschikking te stellen van de commercie.

Afmetingen 28 × 37.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit

Uitgever

Vindplaats origineel

Sluijters Sr., Jan

Jan Sluijters (voorkeurnamen: Jan Sluyters, Johannes Carolus Bernardus Sluyters, Jan (sr.) Sluijters; monogrammen JS J.S., JS 08, JS dooreen) werd op 17 december 1881 in 's-Hertogenbosch geboren en overleed op 8 mei 1957 in Amsterdam. Hij was de zoon van Gijsbertus Antonius Sluijters, de vader van Jan Sluijters (jr.), Lous Sluijters en Eliza Sluijters en schoonvader van Jacob Kuijper en Kuno Brinks. Sluijters was gehuwd met M.F. van Cooten. Hij volgde opleidingen aan de Koninklijke School ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sluijters Sr., Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Portret van zijn tweede vrouw Greet van Cooten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.