Kunstenaar:Meijer, Henk

Portret vrouwspersoon nr 28

Artikelnummer: CO 083.001
Onderwerp:

Een zeer knap getekende onbekende vrouwspersoon (Suze de Lint; de vraag is natuurlijk altijd weer bij het aanschouwen van een portrettekening: wie is deze persoon?) Aan de linkerkant van het portret schrijft Henk Meijer zelf in potlood: ‘M fec. 1924’. Dus zou het best wel eens een portrettekening kunnen zijn die Meijer maakte van een ander eerder (olieverf?)-werk uit 1924. Maar los van deze vraag stellen we vast dat Henk Meijer een groot tekentalent had. Mogelijk fungeerde dit ‘eigen’ werk van Henk Meijer als één van de vele voorbeelden die hij als tekenleraar tijdens het lesgeven gebruikte (ook de nummering duidt daar op).

Afmetingen 20 × 27 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Samenstelling collectie

Tekening

(conté)potlood

Stijl

Vindplaats origineel

Meijer, Henk

Henk Meijer (naamvariant Henk Meyer, Hendrik Meijer, Hendrik Meyer; monogrammeerde als HM of M of  HM zowel aaneen of los) werd op 22 december 1884 in Groningen geboren en overleed op 22 februari 1970 in Wassenaar. Hij volgde opleidingen aan de Academie Minerva in Groningen en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Henk Meijer was leerling bij Bernardus Bueninck, Antoon Derkinderen, Ferdinand Oldewelt en Dirk de Vries Lam. Later werd hij zelf leraar aan de Rijksakademie v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Meijer, Henk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Portret vrouwspersoon nr 28'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.