Portretschets

Artikelnummer: p42 1303.001
Onderwerp:

Sologoub schetste op alles wat hem maar ter beschikking stond. Hier zelfs op donkerbruin papier. En tot overmaat van ramp ook nog weer eens met zwarte viltstift getekend. Vandaar dat wij hebben gemeend om tevens een overbelichte versie van de schets te moeten toevoegen aan onze website. Los van deze noodgreep is ook op de oorspronkelijke foto al perfect te zien welke kwaliteit Sologoub als tekenaar vertegenwoordigt.
Helaas blijkt het door Sologoub gebruikte pakpapier erg tijdgevoelig en valt inmiddels al bijna uiteen, vandaar dat er een donkere papieren achtergrond werd bijgevoegd.

Helaas is de geportretteerde persoon ons niet bekend.

Afmetingen 43 × 51 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Genootschap

Tekening

viltstift

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, r.b.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Sologoub, Leonid Romanovitch

Leonid Sologoub (naamvarianten: Leonida Sologaub, Leonid Sologoeb, Leonid Sologub) werd op 16 april 1884 in Yeysk (Rusland) geboren en overleed op 17 juli 1956 in De Haag. Leonid volgde een kunstzinnige opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten in Sint Petersburg. Wilhelmus Christinus Zandvoort volgde later lessen bij hem. In de eerste Wereldoorlog was hij soldaat in Russische dienst en na een kort verblijf in Rome woonde en werkte hij als kunstenaar vanaf 1927 in de regio Den Haa...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Sologoub, Leonid Romanovitch.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Portretschets'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.