Portretstudie Zouavekoppen

Artikelnummer: CO 572.006
Onderwerp:

We ‘blijven’ het herhalen / schrijven: goede academies geven (of gaven?) zeer professioneel tekenles! Ook buitenlandse kunstacademies zoals die in Antwerpen en München. Natuurlijk was Hoynck van Papendrecht een getalenteerd aankomend kunstenaar maar vruchtbare aarde levert alleen dan rijke oogsten op als er voortdurend de juiste aandacht aan wordt besteed. Deze portretstudie (en ook  die van CO 572.007) tonen dit onweerlegbaar aan.
Toch bestaat bij ons enige twijfel aangaande de signering (en dus aan de kunstenaar achter deze oefentekening). In de litteratuur wordt voor zover ons bekend nergens melding gemaakt van de naam Henk i.p.v. Hoynck, maar wellicht stammen deze tekeningen uit zijn vroegste periode en wilde hij aanvankelijk niet met zijn familienaam maar met een (deels) fantasienaam signeren.

Afmetingen 25.5 × 31 cm
Genootschap

Tekening

(conté)potlood, ingekleurd

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Hoynck van Papendrecht, Jan

Jan Hoynck van Papendrecht (monogrammeerde / signeerde onder andere met J.HvP,  J. Hoynk van Papendrecht, JHVP) werd op 18 september 1858 in Amsterdam geboren en overleed op 11 december 1933 in Den Haag. Hij volgde opleidingen aan de Academie in Antwerpen en aan de Akademie der Bildenden Künste in München. Hoynck van Papendrecht  werkte als kunstenaar zowel in Nederland (Rotterdam, Den Haag, Amsterdam, Rheden, Nieuwer-Amstel) als in het buitenland (München, Antwerpen). Hoynck van Pap...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hoynck van Papendrecht, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Portretstudie Zouavekoppen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.