Poserende vrouw met hoed

Artikelnummer: CO 818.011
Onderwerp:

Deze aquarel van Willem Kouwer Boomkens geeft ook nu weer ondubbelzinnig een treffend beeld van zijn creatieve portretteertalent. Eens te meer wordt hier duidelijk hoe belangrijk het vroegere bijna drilmatige portret- en figuuronderwijs was op kunstacademies. Ook het overige materiaal in bezit van Caput Ovis (zie ook CO 818.0..) onderstreept de waarde van degelijk, klassiek onderwijs. Deze aquarel is een kunstwerk op zich en overschrijdt ruimschoots de kwalificatie ‘oefening’.

Afmetingen 41 × 54.5 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Kouwer Boomkens, Willem

Willem Kouwer Boomkens (naamvarianten: Willem Kouwer, Wilhelmus Gerardus Josephus Boomkens; signeerde als W. Kouwer Boomkens) werd op 6 juni 1922 in Amsterdam geboren en overleed op 26 oktober 1991 in Apeldoorn. Hij was getrouwd met Constance Wibaut. Willem volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er onder andere leerling bij Willem van den Berg, Henri Frédéric Boot, J. Everts en Gé Röling. Later werd hij zelf leraar aan 'Van Braam en...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kouwer Boomkens, Willem.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Poserende vrouw met hoed'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.