Kunstenaar:Millet, Jean F.

Premier pas

Artikelnummer: COL 219.002

Van meerdere kunstenaars worden voortdurend – in dit geval van Jean François Millet ver na zijn dood – kunstwerken verspreid via nadrukken of zoals in dit geval middels ansichtkaarten (zie onder andere ook COL 310.008). Deze werd uitgegeven door Braun & Cie, Parijs (zie ook de tweede foto). Een terecht initiatief, want het oorspronkelijke schilderij van Millet is bijna ‘Goghiaans’ van kleur en vorm.

Afmetingen 14.1 × 9 cm
(Ansicht)kaart

niet gelopen, z.w.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Overig
Ansichtkaartcode

Signatuur

in de druk, naam voluit, r.o.

Stijl

Samenstelling collectie

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Millet, Jean F.

Jean François Millet werd op 4 oktober 1814 in Gruchy geboren en overleed op 20 januari 1875 in Barbizon. Jean François was niet alleen de vader van de jongere François Millet maar ook zijn leraar. Zonder enige vaktechnische opleiding ontwikkelde Millet zich tot een meer dan begaafd graficus, pastellist, schilder, tekenaar en fotograaf. Als autodidact ontwikkelde hij zich bij voortduring en wordt uiteindelijk terecht tot één van de spillen van de School van Barbizon gerekend. Anderen rubricer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Millet, Jean F..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Premier pas'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.