Kunstenaar:Veth, Cornelis

Prikkel-Idyllen deel III

Artikelnummer: CO 483.006

De kunstenaar Cornelis Veth was een meer dan veelzijdige man. Niet alleen was hij een begenadigd tekenaar maar daarnaast ook dichter, illustrator, kunstcriticus en ‘onderzoeker’. Hij was oomzegger tegen de beroemde Prof. Jan Veth en had kennelijk veel DNA met zijn oom gemeen. Deze vermakelijke Prikkel-Idyllen (die veelal door Cornelis Veth zelf werden geïllustreerd) met als eerste verhaal ‘Het geheim van den Idioot. Toneelspel à grand spectacle’ onderstreept andermaal zijn multitalent.

Vele (eigen) reproducties.

Diversen

(boek)illustratie

Overig

Samenstelling collectie

Uitgever

Veth, Cornelis

Cornelis Veth (voorkeursnaam: Cornelis Veth; naamvariant: Anne Cornelis Veth, monogrammeerde als CV of C.V.) werd op 3 maart 1880 in Dordrecht geboren en overleed op 5 maart 1962 in Den Haag. Hij was de neef van zijn beroemde oom Jan Veth. Cornelis Veth volgde een opleiding aan het Instituut voor kunstnijverheid in Amsterdam en was daarnaast leerling bij Adolf Meijer, Maria van Regteren Altena en uiteraard bij Jan Veth, zijn oom. Cornelis Veth was als kunstenaar vooral actief in Dordrec...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Veth, Cornelis.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Prikkel-Idyllen deel III'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.