Primitieve bamboe serrestoel

Artikelnummer: CO 239.004

Bieruma Oosting ‘een van alle markten thuis kunstenaar’ zo wordt ze wel omschreven. Olieverven, massieve landschappen, subtiele stillevens, brutale aquarellen, ze zei zelden tegen zichzelf ‘nee’ zodra er een idee bij haar opborrelde. Haar periode als kunstenares in Parijs zal zeker hebben bijgedragen aan haar onbevangenheid. Dit subtiel werkje – een diep doorleefde luie stoel die misschien wel aan velen vele duizenden uren mijmeren heeft geboden – is een treffend voorbeeld van haar ongebreidelde fantasie (en vakmanschap). Voor kunstenaars die worden geëerd met de jkvr. Bieruma Oosting prijs zullen dit zeker ervaren als een kroon op hun werk. Het is niet elke kunstenaar gegeven om te worden onderscheiden met een prijs die de naam draagt van een zo begenadigde kunstenares.

Afmetingen 20 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

, ,

Samenstelling collectie

Tekening

OI-inkt

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

,

Vindplaats origineel

Stroming

Bieruma Oosting, Jeanne

Jonkvrouwe Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting (naamvarianten: Jeanne Bieruma Oosting, Jeanne Oosting, Adriana Johanna Wilhelmina Bieruma Oosting; signeerde vaak met Oosting en soms met J. Oosting of Jeanne Oosting; van haar zijn de volgende monogrammen bekend: JO, J in vierkant kader, Jo, J.O., JO dooreen en J in de O) werd op 5 februari 1898 in Leeuwarden geboren en overleed in Gorssel op 14 juli 1994. Zowel op de School voor Kunst en Kunstnijverheid (Haarlem), de Akademie van Beelde...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bieruma Oosting, Jeanne.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Primitieve bamboe serrestoel'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.