Kunstenaar:Damave, Poppe

Provinciehuis Noord-Holland

Artikelnummer: CO 567.020
Paviljoen Welgelegen is een landhuis, gebouwd in 1785-1789 in neoclassicistische stijl, aan de Paviljoenslaan tegenover de Haarlemmerhout in de Nederlandse stad Haarlem. Het heeft verschillende functies gehad en is sinds 1930 het Provinciehuis van Noord-Holland.
Ongetwijfeld waren de stijl en de fraaie, directe omgeving van het landhuis voor Damave voldoende aanleiding om zijn etskwaliteiten op los te laten. Door gebruik te maken van de diepdruk-etstechniek realiseerde hij egale tonen gelijk het aquarelleren.
De tweede foto betreft de actuele situatie van het landgoed.
Afmetingen 20.5 × 36 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(droge naald)ets, aquatint

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Damave, Poppe

Poppe Damave (naamvarianten: Poppo Hermannes Damave, Poppo Hermanus Damave) werd 21 januari 1921 in Groningen geboren en overleed op 18 augustus 1988 in Bonn. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de School voor Kunstnijverheid in Haarlem (5 jaar tekenschool waarvan 3 jaar bij Henri Frédéric Boot). Daarnaast kreeg hij ook les van Adrianus Johannes Grootens. Zelf werd hij op latere leeftijd leraar van Hans Broekhuizen en Rob Clous. Tijdens zijn werkzame periode zwierf hij zo ongeveer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Damave, Poppe.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Provinciehuis Noord-Holland'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.