Pyranha’s

Artikelnummer: CO 012.385

Escher in kleur?? De toeschouwer kan zich niet onttrekken aan de idee dat Van der Avoort hier sterk werd beïnvloed door Escher. De vraag of er hier sprake is van plagiaat dan wel improvisatie is aan diezelfde toeschouwer. Wij zien dit werk uit het eind van de 20e-eeuw eerder als een zoeken door Van der Avoort naar een eigen creatieve weg. Inmiddels weten we dat hij de CoBrA-weg koos maar dan anders en is er dus zeker geen sprake van bot plagiëren.

Afmetingen 60 × 50 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Pyranha's'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.