Redders aan de riemen

Artikelnummer: CO 362.001

Een zeer gelukkige keuze van de uitgever om een indrukwekkende olieverf van François Calibur te gebruiken als illustratie voor de stofomslag van dit adembenemende boek over het zeereddingswezen. Maar al bladerend door dit rijk geïllustreerde boek komen we meer reproducties van bekende en minder bekende zeeschilders uit binnen- en buitenland tegen naast uiteraard een aantal fraaie actiefoto’s – afkomstig zowel uit het archief van de KNZHRM als van Foto Bakels uit Zandvoort en Foto Jonker uit Egmond aan Zee.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Overig

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

,

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Carlebur, François

François Carlebur (voorkeurnaam: François Carlebur) werd op 9 oktober 1821 in Dordrecht geboren en overleed daar ook op 13 april 1893. Carlebur was een leerling van Louis-Jacques-Mandé Daguerre (door sommige historici wordt hier echter aan getwijfeld) en van Johannes Christiaan Schotel (de zeeschilder; hij was toen nog een 16- of 17-jarige jongeman). Als kunstenaar was hij niet alleen in zijn geboortestad Dordrecht werkzaam maar ook in Engeland, Schotland en Frankrijk (Parijs). Als t...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Carlebur, François.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Redders aan de riemen'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.