Reddingswezen 1933

Artikelnummer: COL 844.001

Henri van der Stok hield zich net zoals vele van zijn tijdgenoten ook zeer verdienstelijk met alledaagse ‘kunst’zaken bezig zoals het in opdracht ontwerpen van kleingrafiek. In dit geval betreft het de speciale PTT-postzegeluitgave (hij ontwierp twee van de vier zegels: Visserij, 5ct; Koopvaardij, 12,5ct) ten bate van het Reddingswezen (de andere 2 werden door Pieter Lodewijk Kramer ontworpen).

Afmetingen 2.2 × 3 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Stok, Henri van der

Henri van der Stok (naamvariant: Gérard Antoine Henri van der Stok) werd op 28 januari 1870 in Pelantoengan (Indonesië) geboren en overleed op 2 februari 1946 in Den Haag. Hij was de vader van Hans van der Stok. Stok was 100% autodidact (los van enkele lessen die hij volgde bij Willem van Konijnenburg en Philip Zilcken). Hij begon zijn carrière trouwens in 1889 als zee-officier. Vanaf 1902 was hij uitsluitend als kunstenaar actief [beeldhouwer, glaskunstenaar / -schilder, graficus, verv...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Stok, Henri van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Reddingswezen 1933'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.