Reliëf R (Op Kunstb 1971)

Artikelnummer: CO 1521.002

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voor zover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Jan Schoonhoven genaamd Reliëf R opgenomen in jaargang 1971 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Samenstelling collectie

, ,

Signatuur

geen

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Schoonhoven, Johannes Jacobus

Jan Schoonhoven (naamvariant: Johannes Jacobus Schoonhoven; signeerde als JJS of JJS '40) werd op 26 juni 1914 in Hof van Delft (Delft) geboren en overleed in Delft op 31 juli 1994. Schoonhoven volgde een kunstzinnige opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ton Verkroost werd later leerling bij hem. Jan was naast beeldhouwer ook actief als graficus, (pen)tekenaar, schilder en vervaardiger van gouaches. Veel van zijn werken betroffen figuurvoorstelling...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Schoonhoven, Johannes Jacobus.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Reliëf R (Op Kunstb 1971)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.