Kunstenaar:Krug, Han

Renesse, nieuwe duintjes

Artikelnummer: CO 418.004

Een vlugge schets (als geheugensteun?) van een begenadigd kunstenaar (voor een later werk?). Han Klug de creatieve tekenaar en aquarellist maar ook de hardwerkende boek-illustrator. Zelfs in deze eenvoudige aquarel wordt geen enkel element vergeten. Met name vallen hier de duinrand en het verlaten strand met op de achtergrond de zee op. En passant worden ook kleurenschema’s vastgelegd zonder gebruik van de bijna spreekwoordelijke toelichtende teksten zoals veel van zijn collegae doen. Afkomstig uit atelier nalatenschap.

Afmetingen 27.5 × 19 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Stijl

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

geen, toelichtende tekst(en)

Vindplaats origineel

Krug, Han

Han Krug (naamvariant Johannes Krug; monogrammen: HK en H.K. boven elkaar, aaneen) werd op 21 december 1890 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 20 maart 1977. Hij volgde een kunstzinnige opleiding op de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Krug was voornamelijk in de regio Den Haag als kunstenaar actief. Veelzijdigheid was zijn visitekaartje als kunstenaar: aquarellist, illustrator, schilder, graficus, (pen)-tekenaar, pastellist, etser, lithograaf, vervaardiger van hou...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Krug, Han.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Renesse, nieuwe duintjes'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.