Kunstenaar:Meijer, Henk

Reus Goliath

Artikelnummer: CO 083.004
Onderwerpen: , ,

Henk Meijer onderzoekt – zoals idem met CO 083.005 de mogelijkheden van het olieverftekenen – met deze aquarel de technische eigenschappen van het aquarelleren. Angst, verbazing, kracht en superioreit in één beeld gevangen maar dan met behulp van het veel transparantere waterverf. Voor Meijer een eminente manier – niet alleen om zijn eigen vakmanschapsgrenzen vast te stellen – maar ook om de mogelijkheden met de diverse technieken met elkaar te vergelijken. ‘Boze tongen’ beweren dat hij ook schalks naar het werk van Oskar Kokoschka heeft gekeken voor dit type werk van hem.

Afmetingen 19 × 32.7 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Meijer, Henk

Henk Meijer (naamvariant Henk Meyer, Hendrik Meijer, Hendrik Meyer; monogrammeerde als HM of M of  HM zowel aaneen of los) werd op 22 december 1884 in Groningen geboren en overleed op 22 februari 1970 in Wassenaar. Hij volgde opleidingen aan de Academie Minerva in Groningen en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Henk Meijer was leerling bij Bernardus Bueninck, Antoon Derkinderen, Ferdinand Oldewelt en Dirk de Vries Lam. Later werd hij zelf leraar aan de Rijksakademie v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Meijer, Henk.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Reus Goliath'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.