Rijksmuseum Amsterdam

Artikelnummer: CO 012.364

Iedereen heeft zo zijn eigen beelden bij en herinneringen aan het Rijksmuseum in Amsterdam. Zo ook Herman van der Avoort. Ofschoon bepaald niet het metier voor de hedendaagse kunst dient dit werk van hem impliciet als pleidooi voor meer diversiteit in onze nationale kunstschatten-bewaarplaats. Ofschoon vele andere Nederlandse (rijks)museau al ruimschoots aandacht besteden aan hedendaagse kunstuitingen en -vormen zou ook het Rijksmuseum zelf wat meer accenten op gisteren en vandaag kunnen leggen en niet bij eergisteren blijven plakken. En of Herman dan een kandidaat-kunstenaar is? Wij vinden van wel. Waarom? Gevoelsmatig!

Afmetingen 92 × 66 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf, harde ondergrond

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Stijl

, ,

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rijksmuseum Amsterdam'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.