Kunstenaar:Kat, Otto B. de

Rivière de Collioure (Frankrijk)

Artikelnummer: CO 158.030

Wat ook uit de handen van Otto de Kat kwam als kunstenaar, het was altijd onverwacht, spectaculair maar vooral ‘anders’. Ook in de vastlegging van een deel van deze rivierdelta (de Collioure) in het zuiden van Frankrijk verwoordt hij alleen al door zijn kleurkeuze perfect de sfeer en vooral het sub-tropische van de Franse Rivièra (de grond ‘brandt’ bijna van de warmte). Na een vluchtige blik op dit kunstwerk moet je onwillekeurig denken dat dit een soort van CoBrA-werkstuk van een ‘niet CoBrA-lid is maar dan completer. Want Otto de Kat goochelde niet willekeurig met kleuren maar experimenteerde altijd in combinatie met iets wat hij ‘zag’ (zelfs een achteloos afgemeerde roeiboot ontbreekt niet en evenmin aan de einder de contouren van een typisch Frans landhuis).

Afmetingen 60 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

reverse, toelichtende tekst(en)

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Kat, Otto B. de

Otto Boudewijn de Kat werd op 7 juni 1907 in Dordrecht geboren en overleed in Laren op 30 april 1995. Hij groeide op in het oude centrum van Dordrecht. De Kat volgde een opleiding aan de School voor Bouwkunst, Versierende Kunsten en Ambachten in Haarlem en later in Amsterdam volgde hij de 'Avondklasse naar het leven' aan de Rijksacademie Amsterdam terwijl hij voor aanvang van de tweede wereldoorlog nog een opleiding volgde aan de Académie des Beaux-Arts van Brussel. Zelf was hij leerling v...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kat, Otto B. de.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rivière de Collioure (Frankrijk)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.