Waterrijk gebied met hooimijt

Artikelnummer: CO 598.002

Veel fraaie tekeningen van Roermeester zagen het licht; nu een tekening die eveneens knipoogt naar de stijl van de Weissenbruchs. Een zeer dominante bijna allegorische hooimijt welke doet denken aan de boer in de rol van eekhoorn die zich op de winter voorbereidt. Zowel Roermeester als zijn tijdgenoten en mede-Pulchrileden J.H. en Jan Weissenbruch hanteerden regelmatig potlood en pallet op vergelijkbare plekjes.

Afmetingen 29 × 22 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Roermeester, G.J.

Gerardus Johannes Roermeester werd op 24 februari 1844 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 2 maart 1936. Hij volgde een opleiding aan de Tekenacademie in Den Haag en werd zelf later weer de leraar van Jan Gerard Huyser, Daniël Jordens, Charles Louis Levoir, Johannes Abraham Mondt en Cornelis Vreedenburgh. Hij was ook zeer bevriend met Jacob en Willem Maris. Roermeester was als kunstenaar vooral actief in New York City en Parijs maar met tussenpozen ook wel in Den Haag. Als hu...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Roermeester, G.J..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Waterrijk gebied met hooimijt'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.