Kunstenaar:Kuipers, Abe

Rode regen (Op Kunstb 1970)

Artikelnummer: CO 834.002

De website Van Caput Ovis biedt een specifieke blik op de activiteiten van de stichting ‘Openbaar Kunstbezit’ over de jaren 1957 t/m 1982. Meer in het bijzonder vergroot Caput Ovis de relaties met kunstenaars die zij tot hun kernverzameling rekenen uit middels (gekopieerde) illustraties onder vermelding van de betreffende jaargang waarin deze wordt behandeld of beschreven alsmede de gevoerde titel (voorzover bekend of door ons gegeven) van het betreffende werk.

De keuzes van de stichting Openbaar Kunstbezit door de jaren heen hebben zeker niet tot een (internationale) kunstcanon geleid (was ook geen doel als zodanig). Maar we kunnen ons niet onttrekken aan het gevoel dat er wel degelijk grondig is nagedacht over technieken, stromingen, tijdsgewrichten, toepassingsgebieden en technieken.

Los hiervan werden de (gekopieerde) illustraties niet alleen toegevoegd aan de korte beschrijvingen van de jaargangen zelf (als zodanig vermeld in de rubriek ‘Bibliotheek’) maar ook als ‘kopie’ vermeld onder de betreffende kunstenaarsnaam zelf. Daarnaast – voor de geïnteresseerde – is impliciet een totaaloverzicht van de (gekopieerde) illustraties toegevoegd (zie rechter kader) via de categorie ‘Openbaar Kunstbezit’ (door hierop te klikken).

Hier ziet u een werk van Abe Kuipers genaamd Rode regen opgenomen in jaargang 1970 van Openbaar Kunstbezit.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Samenstelling collectie

, ,

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset)

Signatuur

geen

Stijl

Stroming

Uitgever

Vindplaats origineel

Kuipers, Abe

Abe Kuipers (naamvariant: Abe Johannes Kuipers) werd op 29 september 1918 in Rotterdam geboren. Hij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Kunstnijverheidsschool in Groningen Stad en werd op latere leeftijd tot docent boekverzorging aangesteld aan de AKI (Academie voor Kunsten en Industrie) in Enschede. Hij was onder andere leraar van Koos van Duinen en Tom Waterreus. Als kunstenaar was hij voornamelijk actief in Groningen stad en Donderen (Zuid-Laren). Als beeldhouwer, graficus / ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Kuipers, Abe.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rode regen (Op Kunstb 1970)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.