Roeiboot bij nacht

Artikelnummer: CO 267.003
Onderwerpen: ,

In veel opzichten was Piet van Wijngaerdt een begenadigd kunstenaar. Als lithograaf wist hij op het eerste gezicht op zeer simpele wijze een bijzondere sfeer te creëren (in dit geval: een sombere, nachtelijke). Deze litho is wederom een sprekend voorbeeld (zie ook zijn houtskooltekening CO 267.001). Piet van Wijngaerdt kopieerde vermoedelijk trouwens (slim en praktisch) onderdelen van wat hij eerder al had geschetst. De vraag die zich hier voordoet is of de in ons bezit zijnde tekening inderdaad fungeerde als vingeroefening voor deze litho of omgekeerd.

Afmetingen 32 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(litho-, steen-, zeef)druk

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Wijngaerdt, Piet van

Piet van Wijngaerdt (naamvariant: Petrus Theodorus van Wijngaerdt) werd op 4 november 1873 in Amsterdam geboren en overleed op 25 januari 1964 in Abcoude. Hij werd opgeleid aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er leerling bij August Allebé, George Hendrik Breitner, Carel Lodewijk Dake en Nicolaas van der Waay. Later was hij zelf weer de leraar van Frans Josef Alkemade, Otto van Bennekom, Wim Bosma, Arend Bosscher, Anna Maria Braakensiek-Dekker, Alijd Brink, Cornel...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wijngaerdt, Piet van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Roeiboot bij nacht'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.