Kunstenaar:Delaunay, Robert

Ronde vormen, zon en maan

Artikelnummer: COL 507.002

Legio [(minder) bekende en (minder) gevierde] kunstenaars pakten ‘om den brode’ al denkbare klussen aan om hun materiële positie wat te versterken. Maar ook kunstenaars met een ruimer gevulde portemonnee aarzelden niet om zich met (semi) commerciële activiteiten bezig te houden. En vaak met veel succes. Deze commerciële activiteiten waren zeer divers en varieerden van het ontwerpen van kerstkaarten in opdracht tot het ontwerpen van wandkleden, ansichtkaarten en posters. Daarnaast bestaan er werken van kunstenaars in bezit van particulieren of musea die meer dan de moeite waard zijn om te worden vermenigvuldigd en in dit geval te worden verspreid als ansichtkaart.

Afmetingen 14.9 × 9.7 cm
(Ansicht)kaart

kleur, niet gelopen

Stroming

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit

Samenstelling collectie

Ansichtkaartcode

Uitgever

Vindplaats origineel

Delaunay, Robert

Robert Delaunay (voorkeursnaam: Robert Delaunay) werd op 12 april 1885 in Parijs geboren en overleed op 25 oktober 1941 in Montpellier. Hij was getrouwd met Sonia Terk. Delaunay werkte vooral als kunstenaar in Pont-Aven en daarnaast ook in Spanje en Portugal (woonde er samen met zijn gezin vanwege een ziekelijke zoon), in Parijs en het departement Yvelines. Hij was leerling bij Michel-Eugène Chevreul en George Seurat. Naast illustrator was hij vooral schilder (olieverf) en tekenaar d...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Delaunay, Robert.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ronde vormen, zon en maan'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.