Rood-blauwe vaas met gele chrysanten

Artikelnummer: CO 012.068

Het duurde tot 2014 totdat Herman van der Avoort zich uiteindelijk massaal op het stilleven wierp. In het verleden wel eens een bescheiden tulpenruiker op het doek achtergelaten en dan bleef het daarbij. De meeste van zijn eerdere werken waren 100% abstract óf stadsgezichten, molens, kerken en portretten op de meest uiteenlopende wijze vastgelegd qua vorm, schildertechniek en kleur. Deze serie stillevens (van CO 012.067 t/m CO 012.076) vormen een logische voortzetting van Hermans’ zoeken naar zijn werkelijkheid.

Afmetingen 30 × 40 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, m.o., naam voluit

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Rood-blauwe vaas met gele chrysanten'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.