Kunstenaar:Dykstra, Johan

Roulettetafel met ingespannen kijkende deelnemers

Artikelnummer: CO 066.001
Onderwerpen: , ,

Een knappe weergave van de spanning in een speelhol. Een grote groep mannen die begerig loeren naar de roulettetafel. Helaas kunnen er maar enkele winnen. Dijkstra weet dit alles in deze houtsnede artistiek vast te leggen. De houtsnede is terug (werd door Johan gesneden) te vinden in het  boek:  Dostojevski – De zachtmoedige, een fantastisch verhaal.

Afmetingen 20 × 25 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

(hout-, linoleum)snede

Samenstelling collectie

Signatuur

geen

Stijl

Dykstra, Johan

Johan Dykstra is zowel in Groningen op 23 december 1896 geboren als er op 21 februari 1978 gestorven. Johan volgde eerst een opleiding aan de Academie Minerva in Groningen en later aan de Rijksacademie van Beelden kunsten in Amsterdam. Als leerling van onder ander Johannes Josephus Aarts, Fransiscus Hermanus Bach, Richard Roland Holst en Dirk de Vries Lam bekwaamde hij zich verder in het kunstenaarsvak. Zijn opleiding leidde tot een zeer begaafde kunstenaar die vrijwel elke techniek ond...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dykstra, Johan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Roulettetafel met ingespannen kijkende deelnemers'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.