Ruiter in circus

Artikelnummer: CO 444.001

Kees (of Cees) Maks was één van de meest productieve en zeker één van de meest avant-gardistische ‘leden’ van de Bergense School. Vele (naakt)figuren, stillevens, circusvoorstellingen, (absurdistische) portretten, kubistische voorstellingen, stadsgezichten, toneelscènes, genrestukken en wat al niet verlieten zijn schildersezel. Vergeleken met zijn mede Bergense School maten behoorde hij tot de meest productieve en veelzijdige kunstenaars. Waar kunstenaars als Gestel, Filarski en Wiegman de naam hebben, is het toch zeker ook Cees Maks die de Bergense School heeft neergezet als één van de meest belangwekkende kunststromingen in de laatste honderd jaar. Deze kleine maar zeer fijne olieverf is daar een sprekend voorbeeld van!

Afmetingen 25 × 20 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

,

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Stroming

Vindplaats origineel

Maks, Cornelis Johannes

Cornelis Johannes (Kees) Maks werd op 22 augustus 1876 in Amsterdam geboren en stierf daar ook op 28 oktober 1967 (hij signeerde vaak met C.J. Maks met de 'C' en de 'J' samengebald als ligatuur). Maks volgde opleidingen aan de Rijksacademie van Beelden Kunsten in Amsterdam en de Accademia di Belle Arti di Roma in Rome. Ook kreeg hij les van August Allebé, George Hendrik Breitner, Antonio Mancini en Egbert Schaap. Kees werkte zowel in Amsterdam als in Parijs, Madrid en Rome. Hij was n...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Maks, Cornelis Johannes.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Ruiter in circus'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.