Kunstenaar:Vos, Peter

Scheppingsverhaal

Artikelnummer: CO 698.100

Het scheppingsverhaal van Peter Vos was waarlijk een groot succes. De één na de andere druk verscheen in 1966. Er bleek zoveel vraag naar het fraaie werkje te zijn dat uitgeverij Contact besloot in 1972 een (vergrote) fascimile-versie het licht te doen zien. Om de rijkdom en kracht van Peters’ tekeningen  te onderstrepen zijn alle illustraties van deze beide uitgaven bijgevoegd.

Fraai exemplaar.

Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Grafiek

drukwerk (diep- / hoogdruk, offset), gravure (foto, hout, koper, staal)

Samenstelling collectie

, ,

Stijl

,

Uitgever

Vindplaats origineel

Vos, Peter

Peter Vos (naamvariant: Petrus Antonius Carolus Augustinus Vos) werd op 15 september 1935 in Utrecht geboren en overleed op 6 of 7 november 2010 eveneens in Utrecht. Peter volgde een kunstzinnige opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en was er leerling bij onder andere Kuno Brinks, Otto B. de Kat en Gé Röling. Sterk beïnvloed werd hij door Gustave Doré, Katsushika Hokudaï en Pablo Picasso. Als aquarellist, etser, graficus, illustrator, lithograaf en (pen)-tek...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Vos, Peter.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Scheppingsverhaal'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.