Schetsboek Kreta 1971

Artikelnummer: CO 012.261

In zijn jonge (studenten)jaren trok Herman van der Avoort er veelvuldig op uit om zich te voorzien van verse beelden als inspiratiebron voor zijn atelieractiviteiten. Soms legde hij deze vast bij wijze  van geheugensteuntje in schetsboeken. Eén van deze boeken – een  studiereis in 1971 naar Griekenland – is bewaard gebleven. De inhoud ervan (vier schetsen van elk 34.7 x 25 en elf van 25 x 34,7) verschaft ons een goed beeld van zijn denk- en belevingswereld van destijds. Zeker interessant gezien zijn ontwikkeling in bijna 50 jaar van slaafse academieleerling tot tot abstract-opstandige kunstenaar. Maar hij blijft zoeken naar een voor hem creatief eindstation. Zijn kunstwerken van de laatste jaren (getuige ook zijn vele werkstukken uit die tijd opgenomen in onze verzameling) getuige van zijn zoektocht. Met veel? gemak stapt en stapte hij nog steeds van strikt abstract naar symbolisch en weer terug en van de ideeën van De Stijl naar CoBrA-opstandig werk.

Blader dus niet alleen door zijn Griekse schetsboek (zie de bijgevoegde foto’s) maar vooral ook door zijn andere her opgenomen werk.

Afmetingen 000 × 000 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

,

Schilderkunst

potlood

Tekening

(conté)potlood, ingekleurd

Signatuur

geen, in de druk

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Schetsboek Kreta 1971'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.