Kunstenaar:Brouwer, Fred

Schip op dok

Artikelnummer: p16 543.001

Een zeer herkenbare kleine rivierwerf. Een paar jaar geleden nog met honderden te vinden langs de (grote) rivieren in Nederland. De paar werven die vandaag de dag nog operationeel zijn behoren zo ongeveer tot het industriële erfgoed. Dus is deze aquarel meer dan een ‘plaatje’. Het is bijna een historisch document van een klassieke binnenlandse werf met op de achtergrond de bekende lintbebouwing op een rivierdijk. De voorstelling lijkt wel uit een schoolboekje over topografie te zijn weggelopen.

Afmetingen 35 × 26 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

aquarel

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Brouwer, Fred

Fred Brouwer (naamvariant: Frederik Louis Wilhelm Brouwer) werd op 12 mei 1891 in Rotterdam geboren en overleed op 11 februari 1965 in Den Haag. Brouwer volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam; daarnaast was hij leerling bij Nicolaas van der Waay. Fred Brouwer werkte in Rotterdam, Amsterdam, Voorburg, Den Haag en Zonnemaire (op Schouwen-Duiveland). Brouwer schilderde en tekende vooral onderwer...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Brouwer, Fred.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Schip op dok'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.