Kunstenaar:Wulfse, Gonda

Siervaas met gemengd bouquet

Artikelnummer: p20 522.001

Als je niet beter weet, zal de onvermijdelijke conclusie dat we hier tegen een stilleven van Coba Ritsema aankijken als vanzelfsprekend worden beschouwd. Maar het is van de hand van haar – wellicht meest talentvolle – leerling Gonda Wulfse. Niettemin een stilleven waar je stil van wordt gezien de bijna emotionele manier van pastelleren. Zo zacht, zo zoet bijna, alsof Gonda zich in de eerste plaats tijdens het werken aan dit stilleven nog bekommerde over de bloemenpracht in de vaas zelf.

Soms wordt Wulfe wel en soms ook niet tot de Amsterdamse Joffers gerekend.

Afmetingen 45 × 55 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd)

Overig
Stroming

Samenstelling collectie

Schilderkunst

pastel

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, r.b.

Stijl

Vindplaats origineel

Wulfse, Gonda

Gonda Wulfse (naamvariant: Allegonda Jacoba Catharina Wulfse) werd op 28 september 1896 in Zwijndrecht geboren en overleed op 23 november 1979 in Amsterdam. Zij volgde kunstzinnige opleidingen in Parijs en München en daarnaast bij Salomon Garf en Coba Ritsema. Gonda was naast schilderes ook tekenares en maakte vooral portretten, landschappen en stillevens. Wulfse - ofschoon wat jonger - wordt tot de stroming van Amsterdamse Joffers gerekend. Vermeld in Scheen, Jacobs.

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Wulfse, Gonda.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Siervaas met gemengd bouquet'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.