Kunstenaar:Hendriks, Arend

Sint-Lievensmonstertoren Zierikzee (de dikke toren)

Artikelnummer: CO 565.026

We schreven bij CO 565.003 onder andere het volgende:

  • Arend Hendriks was niet alleen een veelzijdig kunstenaar maar had ook een zeer brede belangstelling voor alles wat hij zag en hoorde. Veel van zijn werk wordt getypeerd door zijn uiterste precieze weergeven van alles wat hij waarnam (variërend van een miniem boomtakje tot kleine herstellingen in een wegdek).

Deze litho bevestigt bovenstaande formulering andermaal. Een bijzonder fraaie litho van in geschiedkundig opzicht waarschijnlijk de meest bijzondere kerktoren in Nederland.

Afmetingen 33 × 43 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Hendriks, Arend

Arend Hendriks werd op 31 oktober 1901 in Amsterdam geboren en overleed op 28 oktober 1951 in Wassenaar. Hij volgde een opleiding aan de Rijkskweekschool in Haarlem tot onderwijzer incl. de opleiding LO tekenen. Ook volgde hij daarna nog een MO-opleiding Tekenen aan het Haagse Teekeninstituut. Maar primair was hij als kunstenaar vooral autodidact. Wel was hij een tijdje leerling bij Marinus Arend van Heuven. Hendriks werkte als kunstenaar in zowel Amsterdam als Haarlem, Den Haag, Wassen...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hendriks, Arend.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Sint-Lievensmonstertoren Zierikzee (de dikke toren)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.