Kunstenaar:Brokke, Enno

Slapend (jong?) dier

Artikelnummer: CO 578.002

Nogmaals een bijzondere ets van Enno Brokke, nu uit 1937. Betrekkelijk uniek omdat hij slechts weinig figuratief en dan nog vooral dieren tekende en etste terwijl hij op hoge leeftijd vooral non-figuratief werkt produceerde. Brokke werd hier kennelijk sterk geboeid door de sereniteit van (jonge?) slapende dieren. Met een paar simpele etslijnen weet hij de ultieme ontspanning van een slapend wezen vast te leggen.

Afmetingen 22 × 18 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

(droge naald)ets

Samenstelling collectie

Signatuur

in potlood / inkt / verf, naam voluit, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

,

Vindplaats origineel

Brokke, Enno

Enno Brokke werd op 10 juni 1919 in Den Haag geboren en overleed op 11 februari 2007 in Arnhem. Hij volgde een opleiding bij de Vrije Studio in Den Haag en was daarnaast ook leerling van Chris de Moor. Later was hij zelf een paar jaar leraar aan Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Hij werkte  zowel in Den Haag, Velp, Annen als in Lapland. Brokke was een veelzijdig kunstenaar en was naast aquarellist, etser, graficus, linosnijder, schilder, tekenaar, beeldhouwer ook vervaardige...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Brokke, Enno.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Slapend (jong?) dier'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.