Slapende baby

Artikelnummer: CO 1408.001
Onderwerp:

Bertha van Hasselt is een amper vergeten Pulchrilid. Niet verwonderlijk omdat zij zich vooral concentreerde op portretten die zelden of nooit veilingvloeren of galeries bereiken. Daarom alleen al is deze pastel een belangrijke aanwinst voor onze collectie. Bertha weet in dit werk bijna weergaloos de ultieme rust die over deze onbekende, slapende baby is neergestreken te ‘verschilderen’.

Afmetingen 28 × 24 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Schilderkunst

pastel

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, r.o., toelichtende tekst(en)

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Hasselt, Bertha van

Bertha van Hasselt (naamvariant: Bernardina Johanna van Hasselt; monogrammeerde als BVH, B.V.H., BvH in rechthoek geplaatst) werd op 22 september 1878 in Zwolle geboren en overleed op 11 november 1932 in Nijmegen. Zij volgde een kunstzinnige opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en was onder andere leerling bij Hendricus Petrus Bremmer en Frits Jansen (1856-1928). Zelf leidde ze op latere leeftijd Heleen Albarda weer op. Bertha was naast schilder ook teken(ler)ares...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Hasselt, Bertha van.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Slapende baby'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.