Kunstenaar:Bolding, Cees

Sneek Waterpoort

Artikelnummer: CO 479.008

Het oude Sneek kan zonder meer worden gerekend tot de meest foto- en schilder-genieke steden van Nederland. Cees Bolding in het bijzonder zwierf gedurende zijn leven door vele van dit type van oude (binnen)steden om alles wat hem boeide vast te leggen. In topografische zin was hij (samen met onder andere Roodenburg) een reus op topografisch gebied. Veel van wat inmiddels door de ‘vooruitgang’ is verdwenen, werd gelukkig door kunstenaars vastgelegd en geeft de hedendaagse bewoner de mogelijkheid om een blik in veel stedelijk verleden te werpen.

Afmetingen 39 × 29 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Grafiek

(droge naald)ets

Signatuur

in potlood / inkt / verf, r.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Bolding, Cees

Cees Bolding (naamvariant: Cornelis Bolding; monogrammen: CB 'vervlochten', C 'in cirkel') werd op 7 januari 1897 in Wormerveer geboren en overleed op 1 november 1979 in Den Haag. Bolding volgde opleidingen aan de Rijksnormaalschool voor Kunstnijverheid en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten beide in Amsterdam. Daarnaast was hij onder andere 'leerling' van Margaretha Josephine Elisabeth Franco-Cohen Gosschalk, Johannes Henricus Jurres, George Sturm en Nicolaas van der Waay. Later we...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bolding, Cees.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Sneek Waterpoort'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.