Kunstenaar:Dicke, Otto

Spekkie en Blekkie en het pindakaasmisterie

Artikelnummer: CO 060.025
Onderwerpen: , ,

Otto Dicke en Cees Buddingh waren niet alleen gezworen kunstbroeders (beiden waren prominente leden van het Teekengenootschap Pictura in Dordrecht) maar werkten ook regelmatig samen. Tussen 1955 en 1965 maakten de Dordtse schrijver / dichter Buddingh (1918-1985) en de tekenaar Otto Dicke  (1914-1984) voor een viertal Zuid-Hollandse dagbladen de dagelijkse strip ‘De avonturen van Spekkie en Blekkie’.
Meer dan 1.000.000 woorden moet Buddigh aan de in totaal 32 stripavonturen hebben gewijd en Dicke tekende bij elkaar meer dan 8.000 plaatjes. Slechts één verhaal werd ooit eerder in boekvorm uitgebracht: De meewarige kruipers. Ter gelegenheid van het 100ste geboortejaar van Cees Buddingh haalde Buddingh-biograaf Wim Huijser nog een avontuur uit de leggers: Spekkie en Blekkie en het pindakaasmisterie.

Diversen

(boek)illustratie

Genootschap

Overig

Samenstelling collectie

Stijl

Dicke, Otto

Otto Dicke (naamvariant: Otto Dingeman Dicke) is geboren in Dordrecht op 3 mei 1918 en in dezelfde plaats gestorven op 7 december 1984. Dicke was een autodidact en van nature een begenadigd tekenaar / kunstenaar. Hij verdiende zijn brood als illustrator en werkte eerst voor kleine en later grotere reclamebureaus. Al in 1945 'verkreeg' hij een eigen atelier bij Teekengenootschap Pictura in Dordrecht. Dicke was tekenaar, illustrator, cartoonist, striptekenaar, illustrator van kinder...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Dicke, Otto.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Spekkie en Blekkie en het pindakaasmisterie'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.