Spittende boer in gesprek

Artikelnummer: k3 585.002

Vermoedelijk is ook hier sprake van een voorontwerp voor (een onderdeel?) van een later schilderij van Breitner. Helaas is ons niet bekend in welk schilderij van Breitner deze twee personen worden gezocht. Zoals zoveel kunstenaars was ook Breitner naast creatief kunstenaar zeker ook een vakman met trots die weinig aan het toeval wilde overlaten. Ook in deze tekening – niet meer dan een schets – weet Breitner met een paar potloodlijnen alle voor hem essentiële informatie vast te leggen. Rollen van de beide personen zijn volslagen duidelijk: wie toekijkt en wie werkt.

Afmetingen 7 × 11 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Tekening

(conté)potlood

Samenstelling collectie

Signatuur

autogram, in potlood / inkt / verf, l.o.

Stijl

Vindplaats origineel

Breitner, George Hendrik

George Hendrik Breitner (voorkeurnaam: George Hendrik Breitner; signeerde vaak 'G.H. Breitner') werd op 12 september 1857 in Rotterdam geboren en overleed in Amsterdam  op 5 juni 1923. reitner schilderde mee aan het Panorama Mesdag. Breitner volgde opleidingen aan de Tekenacademie in Den Haag, aan de Akademie van Beeldende Kunsten eveneens in Den Haag, aan de Polytechnische School in Delft, aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam, aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten i...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Breitner, George Hendrik.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Spittende boer in gesprek'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.