Kunstenaar:Bakker, Ad

Spreng in de winter

Artikelnummer: p7 122.001

Eén van de allereerste en schaarse olieverven van deze bekende Dordtse kunstenaar die zich op latere leeftijd vooral toelegde op topografische tekeningen. Deze olieverf dateert uit 1994 en is vermoedelijk gemaakt ergens op het landgoed Dortwijk gelegen in het voormalige Dubbeldam. Er is hier sprake van een magistraal, massief werk waaruit zowel zijn liefde voor de natuur als die voor het licht spreekt. Ad Bakker als kunstenaar rubriceren is lastig. Hij is zowel een traditioneel kunstenaar in de trant van de Haagse School als een kunstenaar die intensief zocht naar een eigen kunstgeluid terwijl dit schilderij weer sterk doet denken aan Peter Brouwer – de schilder die bekend stond vanwege zijn ‘spelen’ met licht. Ad Bakker sloeg als kunstenaar gaandeweg echter een geheel andere richting in en concentreerde zich vooral op de topografie waarin hij als kunstenaar (nog steeds) uitblinkt.

Afmetingen 100.5 × 77 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Overig

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Vindplaats origineel

Bakker, Ad

Ad Bakker werd in 1937 in Zwijndrecht geboren en woont en werkt zijn gehele leven al (vanuit) Dordrecht. Ad Bakker was naast kunstschilder ook auteur. Naast kunstschilder is hij vooral bekend als topografisch tekenaar. Er is vrijwel geen rijksmonument in Dordrecht te vinden welke niet door de tekenaar Ad Bakker werd vastgelegd. Zij tekeningen werden onder andere vastgelegd in de in eigen beheer uitgegeven boeken onder de titels: 'Dordrecht Getekend in Water' en 'Dit is ook Dordrecht'. ...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Bakker, Ad.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Spreng in de winter'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.