Spreng in winters bos

Artikelnummer: p2 009.011

Internationaal wordt de schilder Louis Apol zeer gewaardeerd als schilder van vooral winter(bos- en landschaps)gezichten. Des te verrassender is het dat er plotseing een pastel opduikt van minstens dezelfde kwaliteit als zijn olieverven! Oorsprong van dit werk is ons niet bekend maar de wijze van signering (een signatuur nog vol in haar ontwikkeling) wijst op een vroeg product van Apol. Dus met zekerheid vaststellen dat dit werk van de hand is van Apol, is voor ons onmogelijk maar de wijze van spelen met lichtinval en meer in het bijzonder ook de bereikte, subtiele lichtreflecties op de sneeuw doen onmiskenbaar denken aan de hand van de meesterwinterschilder.

Afmetingen 78 × 62 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

pastel

Stroming

Stijl

Apol, Lodewijk F. H.

Lodewijk Fransiscus Hendrik (Louis) Apol werd op 6 september 1850 in Den Haag geboren en overleed daar op 22 november 1936. Hij volgde een opleiding aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en bekwaamde zich verder onder leiding van Johannes Fransiscus Hoppenbrouwers en Pieter Stortenbeker. Louis Apol wordt gerekend tot de Haagse school. Hij was zowel aquarellist, schilder, tekenaar lithograaf, panoranaschilder als fotograaf en schilderde vooral genrestukken, winter- en bosl...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Apol, Lodewijk F. H..

Heeft u een vraag of opmerking over 'Spreng in winters bos'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.