Stadprofiel in de schemering

Artikelnummer: p7 136.004
Onderwerp:

Ofschoon Van de Horst niet de enige is die een moderne stad op stilistische wijze op doek heeft vastgelegd, heeft hij toch een geheel eigen stijl weten te hanteren. Schilders – zoals Jan van der Zee – zijn in hun vastleggen nog een stapje verder gegaan en hebben het stadsprofiel vereenvoudigd tot Mondriaanse proporties terwijl Van der Horst een geheel eigen weg is ingeslagen.

Afmetingen 135 × 75 cm
Afwerking

niet ingelijst / n.v.t.

Genootschap

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Signatuur

reverse

Vindplaats origineel

Horst, Frits Anton van der

Frits Anton van der Horst is geboren in Pijnacker op 17-05-1946 en sindsdien woonachtig en werkzaam in Dordrecht (lid van Teekengenootschap Picura te Dordrecht waar hij nog steeds zijn atelier heeft). Van der Horst is zowel graficus als schilder, (pen)tekenaar, aquarellist, etser, lithograaf en restaurateur. Vanaf 1966 opleidingen gevolgd aan de Akademie van Beeldende Kunsten (Den Haag) en de Kunstnijverheidsschool (Den Haag). Schildert, etst en tekent vooral naaktfiguren, (fantasie)...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Horst, Frits Anton van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stadprofiel in de schemering'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.