Stadsboerderij

Artikelnummer: CO 540.002

In veel steden en stadjes werden door uitbreidingen van de stadsgrenzen steeds meer boerderijen ingesloten en gedegradeerd tot een soort van stadsboerderij. Tegenwoordig zijn bijna al deze boerderijen tot woonhuizen getransformeerd. Des te intrigerender is het dat Jan Weissenbruch een nog in bedrijf zijnde stadsboerderij op knappe wijze heeft vastgelegd. Een waar historisch tafereel wat nog slechts weinigen zich zullen herinneren al-dan-niet uit hun schoolboeken.

Afmetingen 15 × 19 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst, achter glas / perspex (geklemd), passe-partout

Genootschap

Grafiek

druksel (litho-, steen-, zeef)

Samenstelling collectie

Signatuur

in de druk, l.o., naam voluit

Stijl

Vindplaats origineel

Weissenbruch, Jan

Jan Weissenbruch (naamvariant: Johannes Weissenbruch; signeerde met J. of Jan Weissenbruch - in drukletters) werd op 18 maart 1822 in Den Haag geboren en overleed daar ook op 15 februari 1880. Jan (Johannes) was de broer van Frederik Hendrik Weissenbruch. Hij volgde opleidingen aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam). Als leerling van Isaac Cornelis Elink Sterk, Georg Christiaan Heinrich Hessler, Cornelis Steffel...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Weissenbruch, Jan.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stadsboerderij'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.