Stadsgezicht (oude centrum Dordrecht)

Artikelnummer: CO 012.041

Vriendelijke, kleurige stadshuizen gezien door de bril van Herman van der Avoort. Bijna brutaal het stadsbeeld opeisend; bijna net zo vrij en brutaal als Van der Avoort tegen de wereld aankijkt: altijd optimistisch en tevreden. Er heilig van overtuigd dat naast de grauwheid van de wereld een veel kleuriger en fleuriger werkelijkheid bestaat, bracht Van der Avoort er toe om die conclusie aan zijn omgeving over te dragen via een aantal uiterst kleurrijke, optimistische doeken. Dit is er één uit de serie (zie ook op deze website CO 012.040).

Afmetingen 40 × 50 cm
Afwerking

(klassiek) ingelijst

Genootschap

Overig

Signatuur

in potlood / inkt / verf, l.o., naam voluit

Samenstelling collectie

Schilderkunst

(acryl-, olie)verf

Stijl

Uitgever

Vindplaats origineel

Avoort Jr., Herman van der

Herman van der Avoort Jr. werd in 1950 in Dordrecht geboren en heeft als kunstschilder tot op heden een turbulent leven achter zich. Herman is de jongste telg uit een bekend kunstschildersgeslacht. Zowel zijn vader (die ook Herman heet) als zijn grootvader (Herman Hubertus) en de broer van zijn vader (Oscar Joseph) waren meer dan verdienstelijke schilders. Helaas voor de liefhebbers schilderden zij vooral voor zichzelf en veel minder voor de 'markt'. Herman jr. is lid van Pict...

Klik hier voor de hele levensbeschrijving en al onze werken van Avoort Jr., Herman van der.

Heeft u een vraag of opmerking over 'Stadsgezicht (oude centrum Dordrecht)'? Dan vernemen wij dat graag. Gebruik daarvoor het onderstaande formulier.